جدیدترین اخبار

همه چیز در مورد تجدید ارزیابی دارایی ها

تجدید ارزیابی دارایی ها

یکی از فعالیت‌ هایی که هر سازمان باید برای خودش انجام دهد، شفاف‌ سازی میزان سرمایه‌ها برای سرمایه‌ داران است. یک سازمان باید برای نحوه نگهداری و استفاده از دارایی‌های مختلف تلاش زیادی داشته باشد که یکی از آنها تجدید ارزیابی دارایی‌ها هست. مسائل مالی و حسابداری یک سازمان اهمیت بسیار زیادی دارند. اگر شما اطلاعات کافی در این زمینه ندارید می‌توانید از یک مشاور حسابداری کمک بگیرید. ما در این مقاله سعی داریم اطلاعات زیادی درباره تجدید ارزیابی دارایی‌ها در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه شوید.

تجدید ارزیابی دارایی ها

تجدید ارزیابی دارایی‌ ها چیست؟

در هر سازمان، شرکت، کارخانه و تولیدی باید مدام سرمایه و دارایی‌های نقدی و غیر نقدی به‌روز شده اطلاعات دقیقی از آن‌ها در اختیار سرمایه‌ داران و سهامداران مجموعه قرار گیرد. این کار باعث می‌شود که این افراد راحت‌تر در مورد امور مالی مجموعه تصمیم گیری کنند. تجدید ارزیابی شامل به‌روزرسانی کلیه دارایی‌های مجموعه کاری محسوب می‌شوند.

این کار اهمیت زیادی در امور مالی سازمان دارد. با تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت میتوان برای دارایی‌های مجموعه تصمیمات بهتری گرفت. در واقع تجدید دارایی‌ها به‌منظور به‌روز شدن کلیه دارایی‌های استهلاک‌ پذیر و استهلاک‌ ناپذیر است. دارایی استهلاک‌پذیر یعنی دارایی که بعد از مدتی احتمال تخریب آن وجود دارد.

این دارایی شامل ساختمان و ماشین‌ آلات می‌شود. دارایی‌های استهلاک‌ ناپذیر هم  شامل زمین و سرمایه گذاری‌ها می‌شود. در هنگام تاسیس یک شرکت لیست دارایی‌های آن به صورت دفتری در سازمان ثبت می‌شوند. هر سال باید این دارایی‌ها به روز رسانی شوند تا میزان افزایش و کاهش آنها تعیین شود.

اهمیت تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها

شاید برای شما همین سوال پیش آمده باشد که تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها چه اهمیتی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم شما ضرورت انجام این کار را زمانی متوجه می‌شوید که شرایط اقتصادی و تحریم‌ها را در ایران بررسی کنید. سرمایه‌ های یک سازمان اهمیت بسیار زیادی در سازمان داشته و باید حتماً تجدید شوند.

یک شرکت یا سازمان باید برای ادامه فعالیت‌های اقتصادی خود همراه با رشد تورم و شرایط اقتصادی جامعه تصمیمات بهتری برای دارایی‌های مجموعه خود بگیرد. با استفاده از تمامی دارایی‌ها می‌توان سرمایه‌گذاری سودآوری را به‌وجود آورد. در کشور ما با توجه به تحریم‌هایی که وجود دارد باید میزان دارایی‌های هر شرکت هر ۵ سال یکبار تجدید ارزیابی شوند. این کار به جلوگیری از متوقف شدن چرخه تولید در کشور کمک می‌کند.

از دیگر فواید این کار می‌توان به معاف شدن سازمان از مالیات اشاره کرد. اگر یک سازمان یا شرکت تمامی دارایی‌های خود را به طور کاملاً واضح ارائه دهد، میزان معافیت از مالیات او افزایش پیدا می‌کند. در صورتی که می‌خواهید با بهره‌گیری از مصوبات جدید مالیات خود را کاهش دهید می‌توانید در این زمینه تصمیمات مهمی بگیرید. ارائه خدمات مالی باید در یک سازمان به درستی انجام شوند تا بتوان مالیات را در آن کاهش داد.

مالیات در تجدید ارزیابی چیست؟

برای یادگیری مالیاتی می‌توانید از خدمات مجموعه ما کمک بگیرید. اینکه مالیات در تجدید ارزیابی چیست و چگونه محاسبه می‌شود نیاز به اطلاعات زیادی دارد. زمانی که دارایی یک سازمان به‌روز می‌شود باید بر اساس آن مالیات سازمان را تعیین کرد. برخی افراد تصور می‌کنند که با تجدید ارزیابی دارایی باید مالیات زیادی را پرداخت کنند.

این تصور کاملاً اشتباه است و مازاد دارایی که از تجدید ارزیابی حاصل می‌شود شامل مالیات نخواهد شد. تجدید ارزیابی دارایی در یک سازمان با نظر کارشناسان انجام شده و ارزش روز سرمایه به‌صورت عددی ثبت می‌شود. شما در دفتر دارایی در بخش دارایی‌ها بدهکار و در بخش مازاد تجدید ارزیابی‌ها بستانکار می‌شوید که این روند در طی یک سال مالی انجام میشود.  برای اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید مقاله سال مالی چیست را در همین سایز مطالعه کنید.

تجدید ارزیابی دارایی ها

نکات افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی‌ها

بر اساس قانون مالیات‌ های مستقیم در یک سازمان باید تمامی دارایی‌های بلند مدت مستهلک شوند. استهلاک دارایی از درآمدهای شرکت در آن سال کسر می‌شوند. در صورتی که در یک شرکت مقدار زیان انباشته بیشتر از نصف سرمایه باشد باید برای انحلال شرکت یک مجمع فوق العاده تشکیل داده شود.

اگر تصمیم به ادامه فعالیت شرکت گرفته شود باید افزایش سرمایه را در مرحله اول انجام داد. در این شرایط شرکت می‌تواند از بخش مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها برای خارج شدن از اوضاع خود استفاده کند. بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم باید ۲۵ درصد از بخش دارایی‌ها را به عنوان مالیات پرداخت کند.

اگر دارایی‌ها در تملک شرکت باشند باید هر ۵ سال یک بار نسبت به تجدید ارزیابی آنها اقدام شود. با توجه به ماده ۱۴۱ در صورتی که یک شرکت در طول سال مالی آینده خود از مازاد تجدید ارزیابی خود اقدام به افزایش سرمایه کند از مالیات معاف می‌شود. در بیشتر سازمان‌ها و شرکت‌ها از همین روش اقدام به سرمایه می‌کنند.

تجدید ارزیابی از دید سرمایه‌گذاران

بر اساس تجربیاتی که در افزایش سرمایه به دست آمده است در اکثر سازمان‌ها از همین روش برای افزایش سرمایه خود استفاده می‌کنند. این کار باعث رشد چند درصدی سرمایه‌گذاران در یک سازمان می‌شود. با توجه به بزرگ شدن یک سازمان سرمایه‌گذاران انتظار دارد که سهم آنها نیز رشد زیادی داشته باشد. اگر شرکت بتواند در اثر معاملات خود میزان زیان انباشته را به صفر برساند باعث سود بیشتر سرمایه‌گذاران خودش خواهد شد. این مورد به این معنا است که باید حتماً هر چند سال یکبار تجدید ارزیابی دارایی‌ها صورت گیرد تا با استفاده از آنها بتوان شرکت را به یک رشد مطلوب رساند.

انواع مدل تجدید ارزیابی

 تجدید ارزیابی دارایی به دو دسته تقسیم میشوند. این دسته‌ها شامل تجدید ارزیابی مثبت و تجدید ارزیابی منفی می‌شوند. تجدید ارزیابی مثبت مربوط به زمانی میشود که ارزش دارایی تنظیم می‌شود. این مقدار نباید به‌عنوان درآمد در سازمان ثبت شود در واقع این سود باید به یک حساب برگشت داده شود. حساب‌های این شکلی شامل تمامی تجدید ارزیابی‌های مثبت دارایی‌ها میشوند. در تجدید ارزیابی منفی مازاد وجود ندارد و یا ضرر بیشتر از مازاد است.

سخن پایانی

همانطور که در این مطلب توضیح دادیم برای افزایش سود سرمایه‌داران و شفاف‌سازی سرمایه‌های یک شرکت باید از تجدید ارزیابی دارایی‌ها استفاده کرد. برای انجام این کار باید شناخت کاملی از اطلاعات حسابداری داشته باشید تا بتوانید تمامی نقدینگی و حساب‌های مستهلک و غیرمستهلک خود را به دست آورید. یک سازمان باید بتواند با تجدید ارزیابی دارایی‌های خود سود بیشتری را به‌دست آورد. اگر نیاز به‌اطلاعات بیشتری در زمینه حسابداری دارید می‌توانید از مجموعه سما حساب کمک بگیرید. در مجموعه ما خدمات متنوعی در این زمینه ارائه می‌شود.

Rate this post
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها