جدیدترین اخبار

حسابرسی شرکت های تضامنی

حسابرسی شرکت های تضامنی

حسابرسی شرکت های تضامنی اهمیت بسیار زیادی برای مدیران این شرکت‌ ها دارد. از آنجایی که فرایندهای مختلفی در شرکت های تضامنی صورت می‌ گیرد باید حسابرسی این شرکت‌ ها به طور دقیق انجام شود. حسابرسی انواع مختلفی دارد. حسابرسی داخلی شرکت‌ های تضامنی توسط افرادی که داخل شرکت فعالیت دارند انجام می‌ شود.

حسابرسی خارجی شرکت های تضامنی توسط اشخاصی انجام می‌ شود که وظایف بیشتری را برعهده دارند. برای اطلاعات بیشتر درباره حسابرسی شرکت های تضامنی و نحوه حسابرسی این شرکت‌ ها این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

حسابرسی شرکت های تضامنی

شرکت تضامنی

شرکت‌ های تضامنی برای موضوعات مختلف مانند حمل‌ و نقل، واردات و صادرات، تولید و پخش و فروش تاسیس می‌ شوند. برای تشکیل شرکت تضامنی نیاز به چندین نفر است که هر یک سرمایه‌ ای را برای تشکیل این شرکت ها بگذارد. پس از این که چند نفر شریک تصمیم به تاسیس شرکت تضامنی بگیرند باید مراحل قانونی مختلفی برای ثبت شرکت خود انجام دهند.

واحد حسابداری شرکا تضامنی یکی از مهم ترین بخش‌ های این شرکت‌هاست. اعتبار شرکت‌ های تضامنی نزد مخاطبین خود بسیار زیاد است. شرکت‌ های تضامنی را می‌ توان به‌ عنوان یکی از معتبرترین شرکت‌ های موجود شناخت. یکی از مهمترین مزیت‌ هایی که شرکت های تضامنی دارند اعتبار آن ها در میان مخاطبین و طرفداران این شرکت ها است.

اگر مشکلاتی در شرکت‌ های تضامنی به وجود آید هر یک از شرکا باید مسئول پرداخت تمام خسارت‌ های شرکت باشند. حسابرسی شرکت های تضامنی باید توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود. شرکت‌ های زیادی هستند که فعالیت‌ های مختلف حسابداری و حسابرسی را با کیفیت بسیار بالا برای این شرکت‌ ها انجام می دهند.

اهمیت حسابرسی شرکت های تضامنی

از آن جایی که حسابرسی می‌تواند بسیاری از خطاهای عملکرد و فرآیندهای مختلف یک شرکت تضامنی را بررسی کرده و برای برطرف کردن آن یک روش مناسب را ارائه نماید اهمیت زیادی در شرکت های تضامنی دارد. حسابرس با آموزش‌هایی که در زمینه حسابرسی شرکت‌های تضامنی دیده است می‌تواند فعالیت‌های مختلف شرکت را موردبررسی قرار داده و گزارش‌های مالی شرکت را به‌دست آورد.

حسابرسی داخلی و حسابرسی خارجی برای شرکتهای تضامنی با شرایط مختلفی انجام می‌شود. در حسابرسی خارجی علاوه بر ارائه گزارش و تحویل آن به مدیر سازمان باید گزارش‌هایی به مسئولین کشوری در این زمینه نیز تحویل داده شود.

اگر خطایی در هر یک از مراحل حسابداری شرکت تضامنی وجود داشته باشد خسارت مالی زیادی برای این شرکت‌ها به‌وجود خواهد آمد. برای جلوگیری از کوچک‌ترین خطا و بررسی فعالیت‌های مختلف افرادی که در شرکت تضامنی مشغول به‌کار هستند باید حتماً حسابرسی داخلی به کار گرفته شود.

حسابرسی شرکت های تضامنی

حسابرسی شرکت های تضامنی چگونه انجام می‌شود؟

انتخاب یک حسابرس برای شرکت تضامنی کار دشواری است. این فرد باید مهارت کافی در این زمینه داشته باشد و بتواند در مدت کوتاه تمام گزارشات مالی یک شرکت را مورد‌بررسی قرار دهد. برای انتخاب حسابرس در شرکت تضامنی می‌توانید از موسسات حسابداری کمک بگیرید. موسسه سما سوشیانت آریا خدمات متنوعی در زمینه حسابرسی شرکت‌های مختلف به‌خصوص شرکت‌های تضامنی ارائه می‌دهد.

شما با انتخاب یکی از کارشناسان مجموعه سما سوشیانت آریا می‌توانید حسابرسی شرکت خود را با کیفیت بسیار بالا انجام داده و ترفندهای مختلفی برای بررسی حسابداری شرکت استفاده نمایید. هرگونه خطا در فرآیند حسابرسی و حسابداری شرکت شما وجود داشته باشد توسط این افراد به‌طور کامل مورد‌بررسی قرار گرفته و برای حل آن روش‌های مختلفی استفاده می شود.

اگر می‌خواهید حسابرسی داخلی شرکت تضامنی شما با هزینه‌های کمتر و کیفیت بالا انجام گیرد باید از افرادی کمک بگیرید که آموزش‌های لازم را در این زمینه دیده باشند. موسسه حسابرسی ما به‌عنوان یکی از مجموعه‌های معتبر، با‌سابقه طولانی مدت خود می‌تواند افرادی را در اختیار شما قرار دهد تا حسابرسی شرکت شما به بهترین نحو ممکن انجام گیرد.

انواع حساب ها در شرکت‌های تضامنی

شرکت‌های تضامنی انواع مختلفی از حسابها را علاوه بر حساب سرمایه شرکت دارد. یکی از دلایل اصلی وجود این حساب‌ها منع قانونی برای تغییر آنها است. حساب اصلی سرمایه شرکا در شرکت‌های تضامنی نباید دچار تغییرات شود. هر گونه تغییر در سرمایه این شرکت‌ها باید به ثبت رسیده و بر اساس قانون انجام گردد.

عملیاتی که در شرکتهای تضامنی جاری است شامل حساب سرمایه شرکا، حساب وام شرکا، حساب برداشت شرکا و حساب جاری شرکا می شوند. حساب سرمایه شرکا در شرکت‌های تضامنی به سرمایه ثابت و سرمایه متغیر تقسیم می‌شوند. سرمایه ثابت شرکت‌ها مربوط به مبلغی است که در اساسنامه درج شده است. نباید در سرمایه ثابت شرکت تضامنی تغییری صورت گیرد.

سرمایه متغیر مربوط به مبلغی است که در اساسنامه و مربوط به حقوق اعضا ذکر شده است. این سرمایه به عنوان سهم از سود و زیان شرکت درنظر گرفته می‌شود. تمام حساب‌های مختلف در سرمایه حساب متغیر به‌صورت مستقیم در حساب شرکت ثبت می شود. حسابرسی داخلی بر تمام فعالیت‌های مربوط به شرکت تضامنی مشرف است و اگر هر یک از سرمایه‌ها دچار تغییر شود در حسابرسی داخلی به راحتی قابل تشخیص است.

حسابداری شرکت‌ های تضامنی به چه صورت باید انجام گیرد؟

شرکت‌های تضامنی متشکل از چند نفر است. هر یک از شرکا دارای یک حساب سرمایه، یک حساب جاری و یک حساب برداشت هستند. از جمله ویژگی بارز شرکت‌های تضامنی این است که هنگام کم بودن دارایی شرکت، تمامی شرکا مسئولیت یکسان در پرداخت هزینه دارند. و داشتن سهم کم‌تر دلیل بر پرداخت کم‌تر نمی‌شود. حسابداری پرداخت سود و زیان شرکا، به صورت سهم هر فرد است. البته آسان‌ترین روش برای حسابداری تقسیم سود و زیان هر شریک، تقسیم مساوی برای هر فرد می‌باشد. روش‌های گوناگون دیگری برای تقسیم سود و زیان می‌باشد که ما دو مورد از آن را نام بردیم. برای دانستن و آشنا شدن با حسابداری شرکت‌های تضامنی شما می‌توانید به مجموعه سما سوشیانت آریا مراجعه کنید. در این مجموعه به توضیح کامل حسابداری شرکت‌های تضامنی می‌پردازند. تا افرادی که قصد تشکیل شرکت تضامنی را دارند با آگاهی کامل در این مسیر قدم بگذارند.

 

حسابرسی شرکت های تضامنی

خدمات مجموعه ما در خصوص حسابرسی شرکت های تضامنی

خدمات مالی و حسابداری در مجموعه ما نسبت به دیگر مجموعه‌ها با مهارت کافی انجام می‌شود. در حسابرسی شرکت تضامنی باید وقت زیادی صرف شود. از آنجایی که در این شرکت‌ها سرمایه‌های زیادی وجود دارد و نباید در آن‌ها تغییری صورت گیرد حسابرسی بسیار دشوار است.

مجموعه ما به شما کمک می‌کند تا علاوه بر حسابرسی داخلی شرکت خود، تحریر دفاتر قانونی را برای مجموعه خود به‌وجود آورده و بتوانید گزارشات مالی خود را به‌طور دقیق ثبت نمایید. تمامی خدمات مالی برای شرکت تضامنی توسط مجموعه ما انجام می‌شود. اگر نیاز به مشاوره در زمینه حسابرسی شرکت تضامنی خود دارید با شماره‌های ما تماس گرفته و یا هم‌اکنون به سایت ما وارد شده و از خدمات بیشتری برخوردار شوید.

امور مالی شرکت تضامنی خود را با خیالی راحت به ما بسپارید

یکی از خدماتی که شرکت سما حساب ارائه می‌ دهد حسابداری شرکت‌ های تضامنی می‌ باشد که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. شرکت‌ های تضامنی معمولاً به وسیله دو یا چند نفر سهام‌ دار اداره می‌ شود که هر کدام در تأسیس و پیشبرد اهداف شرکت سهم مشخصی دارند. ازآنجاکه حسابداری شرکت‌ های تضامنی بسیار بااهمیت و متفاوت از انواع دیگر حسابداری می‌ باشد؛ لذا حسابدار این شرکت‌ ها باید بسیار باتجربه و کارآزموده باشد.

در شرکت‌ های تضامنی اگر تغییری در روند مالی شرکت ایجاد شود باید این تغییرات ثبت شده و به اداره ثبت شرکت‌ ها نیز اعلام شود به همین دلیل شخصی که حسابداری شرکت تضامنی را به عهده دارد باید در رابطه با نحوه ثبت و تغییرات و موارد ذکر شده در اساسنامه آگاهی کافی داشته باشد. شما می‌ توانید امور مالی شرکت تضامنی خود را با خیال راحت به سما حساب بسپارید؛ زیرا این شرکت حسابداری باتجربه و خبره را در اختیار شما قرار می‌ دهد.

این شرکت جهت کنترل و رسیدگی بهتر به شرکت‌ های تضامنی، سود و زیان آن‌ ها و میزان سرمایه شرکا را نیز مدنظر قرار می‌ دهد و به این ترتیب می‌ تواند نحوه پیشرفت و سودآوری شرکت‌ ها را به طور دقیق‌ تری مورد بررسی قرار دهد. در شرکت‌ های تضامنی هر یک از شرکا به نسبت سرمایه‌ ای که دارند در سود و زیان شرکت سهیم هستند و سود یا زیان به میزان هر یک از سهم آن‌ ها در بین شرکا تقسیم می‌ شود.

حل مسائل مالی شرکت‌های تضامنی

شرکت تضامنی به مؤسساتی گفته می‌شود که نام مشخصی داشته و دو یا چند نفر با هم شریک شده و شرکت را تشکیل داده و فعالیت تجاری انجام  می‌دهند. در این شرکت‌ها اگر دارایی‌های شرکت برای پرداخت بدهی‌ها کافی نباشد همه شرکا به یک اندازه در پرداخت بدهی‌ها سهم دارند و علت نام‌گذاری این شرکت‌ها همین ضامن بودن شرکا است.

در حقیقت در این شرکت‌ ها میزان مسئولیت شرکا به صورت نامحدود است و به همین دلیل کسانی که این شرکت‌ها را تأسیس می‌کنند معمولاً با افرادی که می‌شناسند و از حسن شهرت و دارایی و اعتبار آن‌ها اطمینان داشته و آگاهی دارند همکاری می‌کنند.

شرکای شرکت تضامنی کسانی هستند که یا قبل از تشکیل شرکت و یا بعد از تأسیس شرکت اساسنامه شرکت را امضا کرده‌اند. طبق قانون تعداد شرکای تضامنی باید حداقل دو نفر باشند؛ ولی تعداد حداکثری در آن وجود ندارد و هر تعداد اشخاصی که بخواهند می‌توانند با هم شریک شده و تشکیل شرکت دهند.

طبق ماده 112 قانون تجارت اگر در ارتباط با تقسیم سود بین شرکا توافقی انجام نشده باشد و نسبت مشخصی هم در اساسنامه ذکر نشده باشد هر یک از اعضاء به نسبت سرمایه و سهم‌الشرکه‌ای که دارند در سود و زیان شرکت سهیم هستند و در صورت منحل شدن شرکت هم به همان میزان در زیان سهیم هستند.

برای تقسیم عادلانه سود در شرکت‌های تضامنی روش‌های مختلفی وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • تقسیم سود به نسبت ثابت
  • تقسیم سود به نسبت سرمایه هر یک از شرکا
  • تقسیم سود بر اساس پاداش و تقسیم باقی‌مانده آن به نسبت ثابت
  • تقسیم سود بر اساس بهره سرمایه

بنابراین؛ در شرکت‌های تضامنی در صورتی که مشکلی برای شرکت به وجود آید و یا شرکت نتواند بدهی‌ ها را پرداخت نماید هر یک از شرکا مسئولیت پرداخت کلیه بدهی‌ها و تعهدات شرکت را بر عهده دارد.

در این شرکت‌ها در صورتی که شرکت بدهکار شود، طلبکار می‌تواند از هر کدام از شرکای شرکت تقاضای پرداخت طلب خود را نماید و در صورت مطالبه طلب از یکی از شرکای شرکت آن شخص هم می‌تواند به سایر شرکا مراجعه کرده و سهم زیان را به نسبت سرمایه هر یک از شرکا در شرکت تقسیم نمایند.

سخن پایانی

با توجه به مطالب بالا متوجه شدید که حسابرسی شرکت های تضامنی اهمیت زیادی برای مدیران این شرکت داشته تا بتوانند گزارشات مالی (Financial reports)، مجموعه خود را به‌طور کامل دریافت کرده و آن ها را مورد‌بررسی قرار دهند. در شرکت تضامنی حساب‌های گوناگونی وجود دارد که باید هر یک از آن ها به‌طور جداگانه مورد‌بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم از خطاها و اشتباهاتی که در صورت های مالی وجود دارد جلوگیری شود.

روش‌های مختلفی برای حسابرسی شرکتهای تضامنی وجود دارد. یک حسابدار با استفاده از مهارت و آموزش‌های لازمی که در این زمینه دیده است می‌تواند حسابرسی شرکت تضامنی را به‌خوبی انجام دهد. اگر می‌خواهید حسابرسی شرکت خود را به دست افراد باسابقه و دارای مهارت کافی بسپارید می توانید از مجموعه ما کمک گرفته و از همکاران ما بهره‌مند شوید.

دانلود فایل pdf مطلب حسابداری شرکت های تضامنی

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها