نکات مالیاتی

وکیل مالیاتی

وکیل مالیاتی

وکیل مالیاتی که از او به‌عنوان مشاور مالیاتی هم یاد می‌شود فردی باتجربه و تحصیل‌کرده در زمینه‌ی مالی و حسابداری است که نه‌تنها به علم حسابداری و حسابرسی کاملاً واقف است؛ بلکه با حقوق و قوانین مربوط به مالیات نیز آشنایی کافی داشته و از تجربه‌ی لازم جهت پرونده‌های مالیاتی برخوردار است. وکیل مالیاتی با تجربه و شناختی که از قوانین و آیین‌نامه‌های مالیاتی دارد سازمان‌ها  و شرکت‌ها را در پرداخت مالیات کمتر یاری می‌کند.

وکیل مالیاتی

وکیل مالیاتی کیست؟

یکی از مواردی که هر شرکت و کسب‌ و کاری با آن سروکار دارد امور مربوط به مالیات است. در واقع مالیات هزینه‌ ای است که شرکت‌ ها و سازمان‌ ها به دولت پرداخت می‌ کنند و دولت آن را برای امور درمانی و آموزشی، پروژه‌ های عمرانی و غیره مصرف می‌ کند. مالیات‌ ها انواع گوناگونی دارند که هرکدام از آن‌ ها نیز قواعد و قوانین مخصوصی دارند.

بسیاری از قوانین مالیات دشوار و پیچیده هستند به همین دلیل برای سهولت در انجام امور مالیاتی خود می‌ توانید از کمک مشاورین و یا وکلای مالیاتی استفاده کنید. مشاور مالیاتی یا به عبارت دیگر وکیل مالیاتی شخصی است که در حوزه حسابداری و امور مالی بسیار باتجربه بوده و از قوانین مالیاتی نیز کاملاً آگاه است.

وکیل مالیاتی با تسلطی که به قوانین مالیاتی دارد به شرکت‌ ها و سازمان‌ ها کمک می‌ کند که مالیات کمتری پرداخت کنند و از اظهارنامه مالیاتی آن‌ها دفاع می‌ کند. وکیل مالیاتی با بررسی وضعیت مالی شرکت راهکاری ارائه می‌ دهد تا از طریق قوانین مربوط به کسورات و معافیت‌های مالیاتی میزان مالیات پرداختی مؤدیان را کاهش دهد.

مشاور مالیاتی درجه وکالت ندارد؛ اما با گرفتن وکالت در پرونده‌ های مالیاتی به امور مالیاتی سازمان‌ ها رسیدگی می‌ کند. با توجه به امور دادرسی که مشاور مالیاتی انجام می‌ دهد به او وکیل مالیاتی نیز می‌ گویند. وکیل مالیاتی کلیه هزینه‌ های شرکت را کنترل و بررسی می‌ کند و تلاش می‌ کند که سود شرکت را افزایش داده و هزینه‌ هایی را که مورد قبول سازمان مالیات نیستند شناسایی کند.

برخی از وظایف مشاور یا وکیل مالیاتی به شرح زیر هستند:

  • ارائه مشاوره در ارتباط با چگونگی تهیه اسناد و مدارک مالی
  • ارائه خدمات مربوط به حسابداری
  • ارائه مشاوره در مورد معافیت‌ های مالیات
  • تحقیق و آگاهی از جدیدترین قوانین مالیاتی
  • ارائه راهکارهای لازم جهت کاهش بدهی مالیاتی و غیره.
  • تهیه کردن فرم‌ های مالیات
  • ایجاد ارتباط با مراجع حقوقی و قانونی و مشتریان
  • ارائه مشاوره در ارتباط با مسائل حقوقی
  • ارائه مشاوره در ارتباط با مسائل مالی و مالیاتی
  • ارائه مشاوره در خصوص چگونگی تنظیم دفاتر قانونی

بنابراین، استفاده از خدمات وکلای مالیاتی راهی برای رسیدگی کردن به امور مالیاتی است و شرکت‌ ها و اشخاص به علت اینکه نسبت به قوانین پیچیده مالیات آگاهی کافی ندارند جهت کاهش دادن هزینه‌ های مالیاتی خود از کمک وکلای مالیاتی استفاده می‌ کنند.

تاثیر بهره مندی از وکیل مالیاتی

وکیل مالیاتی به دو روش به کم شدن هزینه‌ی مالیاتی شرکت‌ها کمک می‌کند:

  1. پشتیبانی مالیاتی: مشاور مالیاتی در ابتدا به مدیران مالی شرکت‌ها مشاوره داده و آنان را با مشکلات و قوانین مالیات آشنا می‌کند.  سپس کارمندان مالی شرکت و یا مشاور مالیاتی اقدام به تهیه و تنظیم صورت‌های مالی شرکت به‌صورت دقیق و شفاف می‌کند تا بدین‌وسیله مالیات کمتری پرداخت کنند.

برخی از کارهایی که در زمینه پشتیبانی و مشاوره مالیاتی انجام می‌شود عبارت‌اند از: کنترل و نظارت بر قراردادها، کنترل و نظارت بر دریافت‌ها و پرداخت‌های شرکت و ارائه مشاوره و راهنمایی‌ های لازم به مدیران شرکت با روش‌های استفاده از معافیت‌های مالیاتی.

  1. دادرسی مالیاتی: در دست‌گرفتن و رسیدگی به پرونده‌ی مالیاتی یک شرکت در اداره مالیات و رفع مشکلات مربوط به آن در مراجع قانونی و حل اختلافات از دیگر وظایف یک وکیل یا مشاور مالیاتی می‌باشد. صاحبان مشاغل و شرکت‌ها و سازمان‌ها موظف‌اند که هرساله در زمان مقرر و مشخصی اظهارنامه مالیاتی را پر کرده و به اداره مالیات ارسال کنند.

گاهی اوقات اظهارنامه‌ ی مالیاتی شرکت مورد قبول ممیز مالیاتی واقع نشده و مبلغ دیگری برای مالیات شرکت بیان می‌کند. در چنین مواقعی نیاز است که فردی باتجربه بتواند در مراجع رسیدگی و حل اختلافات مالیاتی از اظهارنامه‌ی شرکت دفاع کرده و مانع از پرداخت مالیات بیشتر توسط شرکت شود. وکیل مالیاتی با تخصص و تجربه و تسلطی که به قوانین مربوط به مالیات دارد می‌تواند در مراجع رسیدگی و حل اختلاف حضور پیدا کرده و با دفاع از اظهارنامه شرکت به آن‌ها در پرداخت مالیات کمتر کمک نماید.

نیاز به وکیل مالیاتی در کسب‌ و کارها

شیوه‌ی استفاده از خدمات وکیل مالیاتی به نحوه‌ی فعالیت شرکت و میزان نیاز شرکت به یک مشاور مالیاتی بستگی دارد. برخی از شرکت‌ها گروهی از وکلای مالیاتی را استخدام می‌کنند تا صورت‌های مالی آن‌ها را مرتباً بررسی و کنترل کرده و با این روش از پیش‌آمدن مشکلات مالیاتی جلوگیری کرده و همیشه برای حل مسائل و مشکلاتی که پیش می‌آید آمادگی داشته باشند.

برخی از شرکت‌های کوچک‌تر نیز یک نفر را به‌عنوان وکیل یا مشاور مالیاتی در شرکت خود استخدام می‌کنند. این شیوه‌ها ممکن است درست به نظر بیایند؛ اما باید توجه کرد که این افراد فقط برخی از مشکلات را می‌توانند حل کنند و همواره مشکلات دیگری باقی خواهد ماند. همچنین مشاوران و وکلای حرفه‌ای و مجرب از اعتبار بسیار خوب و فراوانی برخوردار بوده و هیچ‌وقت به‌صورت تمام‌وقت در شرکت‌ها استخدام نشده و فعالیت نمی‌کنند. مشاوران مالیاتی به طرق مختلفی به شرح زیر خدمات مالیاتی را به شرکت‌های مختلف ارائه می‌دهند:

  1. ارائه مشاوره مالیاتی به طور مداوم و پشتیبانی مالیاتی: در این روش طبق قراردادی که شرکت با مؤسسه خدماتی جهت مشاوره‌ی مالیاتی می‌بندد کارشناس مالیاتی در زمان تعیین شده به شرکت رفته و به سؤالات مالیاتی مدیران پاسخ داده و آن‌ها را راهنمایی کرده و به بررسی صورت‌های مالی می‌پردازند.
  2. استفاده از وکیل مالیاتی جهت رفع مشکل پرونده مالیاتی: در این روش اگر پرونده مالیاتی شرکتی با مشکل مواجه شده باشد با انعقاد قرارداد با وکیل مالیاتی وظیفه‌ی رسیدگی و حل مشکل پرونده به عهده‌ی وکیل قرار می‌گیرد.
  3. استفاده از مشاور مالیاتی برای ثبت‌کردن قراردادها و صورت‌های مالی: در این روش مشاور یا وکیل مالیاتی باید بر تمامی قراردادها و صورت‌های مالی شرکت نظارت داشته باشد و به‌صورت حضوری یا غیرحضوری و از طریق مکاتبه تمام مسائل مالی شرکت را تحت کنترل قرار دهد تا از به‌وجودآمدن مشکلات مالیاتی پیشگیری کند.
وکیل مالیاتی

ویژگی‌ های وکیل مالیاتی

افراد و شرکت‌های زیادی نیاز به مشاوره مالی و مالیاتی و استفاده از یک وکیل و مشاور مالیاتی خوب دارند. بر همین اساس انتخاب وکیل مالیاتی خوب و ارائه راهکارهای مناسب توسط او در بهبود فعالیت شرکت بسیار بااهمیت می‌باشد. برخی از ویژگی‌های یک وکیل مالیاتی خوب به شرح زیر می‌باشند:

  • یک مشاور یا وکیل مالیاتی خوب باید بدون توجه به حق‌الزحمه‌ی خود پرونده‌ی شرکت و مشتریان خود را به‌خوبی و کاملاً دقیق بررسی نماید.
  • وکیل مالیاتی خوب باید بهترین روش‌ها را به شرکت پیشنهاد داده و تلاش نماید که فعالیت‌های مالیاتی شرکت را با کمترین میزان هزینه و جریمه به سرانجام برساند.
  • یک وکیل مالیاتی خوب و مجرب باید کار خود را به‌درستی و بدون اهمیت به مسائل مالی انجام داده و حجم قراردادها نباید او را در انجام کار مردد سازند.
  • وکیل مالیاتی باید در رفتار خود صادق بوده و قبل از انعقاد قرارداد با مشتری برنامه‌ها و راهکارهای خود را برای مشتری توضیح داده تا او بتواند به‌راحتی برای انتخاب وکیل تصمیم‌گیری نماید.
  • وکیل مالیاتی باید احتمال موفقیت پرونده مالیاتی را کاملاً واقع‌بینانه بیان نموده و در صورتی که پرونده از نظر قانونی مشکلی نداشته باشد با کمترین هزینه آن را به سرانجام برساند.

انواع مالیات

طبق قانون مالیات در کشور ایران، مالیات‌ ها شامل دودسته مستقیم و غیرمستقیم هستند. درصورتی‌که مودی مالیاتی یا پرداخت‌کننده‌ ی آن یک نفر باشد به آن مالیات مستقیم می‌گویند و درصورتی‌که پرداخت‌کننده‌ی مالیات برای دولت مشخص نباشد به آن مالیات غیرمستقیم می‌گویند؛ مانند مالیات کالاها و خدمات. مالیات‌های مستقیم نیز شامل مالیات بر دارایی و مالیات‌بردرآمد می‌باشند.

مالیات بر دارایی: منظور از این نوع مالیات، چیزی است که شخص از قبل کسب کرده و یا به او ارث رسیده است و شامل مالیات بر ارث و مالیات حق تمبر می‌باشد.

مالیات‌بردرآمد: این مالیات از مهم‌ترین انواع مالیاتی است که دولت از درآمد افراد و شرکت‌ها دریافت می‌کند و میزان آن بر حسب درآمد افراد متغیر می‌باشد و معمولاً درصدی از درآمد آن‌ها مشمول مالیات می‌شود. در این نوع مالیات، هم زمان با افزایش درآمد افراد یا شرکت‌ها، نرخ مالیات نیز افزایش می‌یابد.

انواع مالیات‌بردرآمد نیز شامل: مالیات بر درآمد مشاغل، مالیات بر درآمد املاک، مالیات حقوق و دستمزد، مالیات کشاورزی و مالیات اتفاقی می‌باشد.

مالیات‌های غیرمستقیم نیز شامل مالیات بر واردات، مالیات ارزش‌افزوده و مالیات بر مصرف می‌باشند. تفاوت مالیات مستقیم و غیرمستقیم این است که مالیات مستقیم با مبلغ مدنظر جهت مالیات ارتباط مستقیم دارد؛ اما مالیات غیرمستقیم به قیمت کالاها و خدمات افزوده می‌شود. همچنین مالیات مستقیم به طور مستقیم از درآمد شخص یا شرکت و یا از اموال و دارایی‌های وی دریافت می‌شود؛ اما در مالیات غیرمستقیم، مالیات توسط یک واسطه و به‌وسیله شخص یا شرکتی دریافت می‌گردد.

مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم در میزان تورم تأثیرگذار بوده و مالیات‌های مستقیم باعث کم‌شدن نرخ تورم و مالیات‌های غیرمستقیم باعث افزایش نرخ تورم می‌شوند. در مالیات‌های مستقیم امکان عدم پرداخت و فرار مالیاتی وجود دارد؛ ولی مالیات‌های غیرمستقیم این‌گونه نیستند. به‌طورکلی پرداخت مالیات بخشی از فعالیت‌های مالی و مهم شرکت‌ها و سازمان می‌باشد و برای پیشگیری از بروز اشتباه باید به کمک کارشناسان و حسابداران باتجربه مالیات را محاسبه نمود.

به همین منظور جهت دریافت انواع خدمات حسابداری و مالیاتی و دریافت مشاوره و وکالت مالیاتی می‌توانید با شرکت سماسوشیانت آریا تماس گرفته و از وجود کارشناسان و وکلای خبره جهت فعالیت‌های مالی و مالیاتی خود به بهترین نحو ممکن و با صرف کمترین هزینه برخوردار شوید.

هزینه وکیل مالیاتی

گاهی اوقات مشکلاتی در امور مالیاتی کسب و کار و شرکت ایجاد می‌شود که باعث تشکیل یک پرونده مالیاتی خواهد شد. از آنجایی که شما تجربه و اطلاعاتی در این زمینه ندارید باید از یک وکیل بخواهید که به شما در این راه کمک کند.

دغدغه بسیاری از افراد هزینه وکیل مالیاتی است که به دنبال پیدا کردن یک وکیل با هزینه مناسب می‌گردند. باید بگوییم هزینه وکیل مالیاتی وابسته به پرونده شما است و بر اساس اینکه چه موضوعی در پرونده شما وجود داشته باشد این فرد هزینه‌ای از شما دریافت خواهد کرد. مجموعه سما حساب خدمات متنوعی در این زمینه ارائه می‌دهد که می‌توانید برای دریافت یک وکیل با تجربه و ماهر از طریق مجموعه ما اقدام کنید.

تمام هزینه‌هایی که از طریق مجموعه ما دریافت می‌شوند طبق قانون بوده و ما هیچ هزینه مازادی را از شما دریافت نخواهیم کرد. تمام وکلای مجموعه ما از تجربه بالای برخوردار هستند و این به شما کمک می‌کند که بتوانید در پرونده‌های مالیاتی نظرات مثبتی را به دست آورید. مجموعه سما حساب به عنوان یکی از مجموعه‌های مطرح در کشور شما را با هزینه بسیار پایین به اهداف خود می‌رساند. برای دریافت خدمات ما با ما تماس بگیرید.

خدمات قابل ارائه توسط وکیل مالیاتی

دانش آموختگان رشته حقوق به عنوان وکیل مالیاتی شناخته می‌شوند. با این حال این افراد می‌توانند با گرفتن تخصص، تحت عنوان وکیل پایه یک دادگستری فعالیت کنند. همچنین افرادی که در رشته حسابداری دانش آموخته شده‌اند هم می‌توانند به عنوان وکیل مالیاتی فعالیت کنند.

وظایف این وکیل‌ها متنوع است. نمونه‌ای از آن شامل، به عهده گرفتن پرونده‌های بدهی مالیاتی و پیگیری مراحل آن، مشاوره دادن در زمینه جرایم مالیاتی، مشاوره در زمینه اجاره املاک، پذیرش وکالت دعاوی مربوط به مالیات ارزش افزوده، تنظیم شکایت و… می‌باشد. که برای یافتن اطلاعات بیش‌تر در زمینه خدمات وکیل مالیاتی به مجموعه سما سوشیانت آریا مراجعه فرمایید.

دانلود فایل pdf مطلب وکیل مالیاتی

سوالات متداول

 از وظایف این شخص می‌توان به تهیه کردن فرم‌‌های مالیات، ایجاد ارتباط با مراجع حقوقی و قانونی و مشتریان، ارائه مشاوره در ارتباط با مسائل حقوقی، ارائه مشاوره در ارتباط با مسائل مالی و مالیاتی و… اشاره کرد. ارائه مشاوره در خصوص چگونگی تنظیم دفاتر قانونی و ارائه مشاوره در ارتباط با چگونگی تهیه اسناد و مدارک مالی نیز از وظایف وکیل مالیاتی است.

از آنجایی که هر شرکت درگیر مسائل مالیاتی است برای رسیدگی به امور مالیاتی بهتر است یک وکیل داشت. به‌دلیل عدم آگاهی مسئولین یک شرکت از قوانین پیچیده مالیات، می‌توان با داشتن یک وکیل هزینه‌های مالیاتی را کاهش داد.

این شخص به دو روش این کار را انجام می‌دهد. روش اول پشتیبانی مالیاتی است که مشاور مالیاتی در ابتدا به مدیران مالی شرکت‌ها مشاوره داده و آنان را با مشکلات و قوانین مالیات آشنا می‌کنند. بعد از این کار اقدام به تهیه و تنظیم صورت‌های مالی شرکت به‌صورت دقیق و شفاف کرده و بدین‌وسیله مالیات کمتری پرداخت می‌شود. روش دوم هم دادرسی مالیاتی است که با پرونده‌ی مالیاتی یک شرکت در اداره مالیات و رفع مشکلات مربوط به آن باعث کاهش مالیات می‌شود.

3/5 - (3 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها