جدیدترین اخبار

سامانه جامع تجارت چیست؟

سامانه جامع تجارت
سامانه جامع تجارت

سامانه جامع تجارت چیست؟ ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت انجام آسان فعالیت‌های اقتصادی از وظایف دولت می‌باشد.  این زیرساخت‌ها باید به‌گونه‌ای باشند که همه‌ی سرمایه‌گذاران و افرادی که فعالیت‌های اقتصادی انجام می‌دهند بتوانند محصولات و کالاهای خود را به‌آسانی و با بهترین کیفیت و قیمت در دسترس مردم قرار دهند.

بهبود فعالیت‌های اقتصادی و آسان نمودن تجارت از دیگر وظایف دولت می‌باشد که در این راستا دولت اقدام به راه‌اندازی سامانه‌ی جامع تجارت نموده است. سامانه جامع تجارت سامانه‌ی مربوط به ثبت سفارشات کالا و در جهت تسریع امور صادرات و واردات می‌باشد.

این سامانه نوعی رابط بین تجار و بازرگانان با دستگاه‌های ذی‌ربط جهت انجام کارهای تجاری بین‌المللی و سرعت‌بخشیدن به کارهای تجاری است.  به علت این که صادرات و واردات کالا مشکلات و پیچیدگی‌های خاصی داشته و باید طبق قانون صورت‌گرفته و اطلاعات و اسناد لازم بین دستگاه‌های مختلف مبادله شود این سامانه راه‌اندازی شد.

در این سامانه اسناد به‌صورت اینترنتی و استاندارد و قانونی و به‌آسانی بین نهادها و دستگاه‌های مختلف مبادله می‌شوند. استفاده از این سامانه علاوه بر آسان نمودن تجارت باعث کاهش فساد اقتصادی، هماهنگی تجارت و شفافیت آن، نظارت بر صادرات و واردات کالا و جلوگیری از احتکار و قاچاق کالا می‌شود.تاجران می‌توانند از طریق این سامانه امور مربوط به ثبت سفارش کالا، دریافت مجوز واردات و استعلام و پیگیری کارت بازرگانی را به‌آسانی انجام دهند.

مزایای سامانه جامع تجارت

وزارت اقتصاد، وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت و معدن و تجارت از اجزا و بخش‌های مهم در این سامانه هستند. طبق قوانین و بخشنامه‌ی مرکز توسعه‌ی تجارت از وظایف مهم این سامانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آسان نمودن تجارت از طریق استفاده از ابزارها و امکانات مختلف در تجارت الکترونیک
  • تأسیس واحد تجاری معین و فراهم‌کردن بستری برای معاملات ملی و بین‌المللی

سامانه‌ی جامع تجارت می‌تواند مستقیماً بر بخش‌های دولتی و یا خصوصی تأثیرگذار باشد و برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از این سامانه عبارت‌اند از:

  1. اختصاص منابع دولت به‌صورت دقیق و کارآمد
  2. ایجاد امنیت و کاهش فساد اقتصادی در امور تجاری بین‌المللی
  3. کاهش زمان انجام کارها
  4. کاهش هزینه‌ها
  5. سرعت‌بخشیدن به امور مربوط به کسب‌وکارها و ترخیص کالا
  6. کنترل و ایجاد ارتباط بین تولیدکنندگان و واردکنندگان کالا با نهادها و دستگاه‌های مربوطه
  7. ثبت اطلاعات هویتی و فعالیت‌های اقتصادی تمام افراد اعم از تولیدکنندگان و واردکنندگان و افراد دارنده‌ی کارت بازرگانی و غیره در این سامانه
  8. امکان نظارت بر تولید و واردات کالا و عرضه و فروش آن توسط وزارت صنعت و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط

با روی کار آمدن دولت الکترونیک و ایجاد این سامانه پیشرفت‌های زیادی در امر تجارت بین‌الملل و آسان‌ شدن و سرعت‌ بخشیدن به امور تجاری حاصل شد.

سامانه جامع تجارت

سامانه‌ی جامع تجارت الکترونیک شامل چه مواردی است؟

  • سامانه‌ی جامع تجارت
  • سامانه‌ی جامع انبارداری و نگه‌داری کالاها
  • سامانه‌ی جامع حمل‌ونقل
  • شناسه‌ی کالا
  • اعتبارسنجی و رتبه‌بندی
  • سامانه‌ی جامع امور گمرک
  • و سامانه هماهنگ معاملات ارزی نیمایی

تمام این مجموعه‌ها زیرمجموعه‌ی سامانه جامع تجارت بوده و به‌منظور آسان نمودن تجارت و سرعت فرایند مبادله‌ی اسناد و مکاتبات اداری مربوط به امور تجاری به‌صورت هماهنگ و یکپارچه فعالیت می‌کنند.

ثبت سفارش کالا چیست؟

امروزه ثبت سفارش کالا و محصول از طریق سامانه‌ی جامع تجارت به آدرس (https://www.ntsw.ir) صورت می‌گیرد و طبق قوانین کشور جهت ورود هرگونه کالا به کشور باید ثبت سفارش آن‌ها از طریق این سامانه انجام شود. صدور مجوز ورود کالا به کشور و ترخیص آن از گمرک به عهده‌ی وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌باشد.

برخی از کالاها نیز علاوه بر مجوز وزارت صنعت نیاز به دریافت مجوز و تأییدیه از وزارت بهداشت و درمان نیز دارند که از طریق سامانه‌ی جامع تجارت این امور به‌آسانی و با سرعت بیشتری انجام می‌شود. قبل از ایجاد این سامانه تمام امور اداری و گمرکی و غیره به‌صورت حضوری انجام می‌شد؛ اما با راه‌اندازی این سامانه تمام امور مربوط به فعالیت‌های تجاری بین‌الملل و صادرات و واردات کالا به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

سامانه‌ی جامع تجارت حتی در زمینه‌ی حسابداری بازرگانی نیز تأثیرات بسیار خوبی داشته و باعث آسان‌ شدن انجام امور و خدمات مالی و حسابداری نیز شده است. بر همین اساس صورت‌های مالی نیز به‌واسطه‌ی فعالیت‌های تجاری بین‌الملل و هزینه‌هایی که دارند نیز با تغییراتی مواجه می‌شوند.

تمامی تجار و بازرگانان جهت انجام امور حسابرسی موظف به ثبت‌نام در این سامانه هستند و باید اطلاعات صورت‌های مالی حسابرسی شده خود را در سامانه‌ای به نام سامانه‌ی جامع اطلاعات صورت‌های مالی ثبت کنند.

پس از کنترل صورت‌های مالی حسابرسی شده‌ی آن‌ها  اطلاعات تجار و بازرگانان جهت رتبه‌بندی و مشخص نمودن میزان مجاز واردات آن‌ها به سامانه‌ی اعتبارسنجی انتقال می‌یابد و مؤسسات خدمات حسابرسی مربوطه با بررسی و تطابق صورت‌های مالی اقدام به تأیید آن‌ها می‌کنند.

تأیید ثبت فاکتور در سامانه‌ی جامع تجارت

تأیید فاکتورهای ثبت شده در سامانه جامع تجارت نیاز به طی برخی شرایط و قوانین دارد. فاکتورها اسناد تجاری مهمی هستند که هر تاجر و تولیدکننده‌ای باید آن را داشته باشد. اما تاجرانی که به واردات و صادرات کالا مبادرت می‌کنند ملزم به ثبت فاکتورهای خود در سامانه جامع تجارت می‌باشند.

همان گونه که قبلاً نیز اشاره کردیم تمام کسانی که فعالیت اقتصادی انجام می‌دهند باید در این سامانه ثبت‌نام کنند و کالاهای خود را در آن ثبت کنند. تأیید فاکتور در سامانه جامع تجارت بسیار آسان بوده و برای تأیید فاکتور در این سامانه باید به بخش مدیریت اسناد وارد شده و اسناد خود را در آن جا ثبت و تأیید کنید. به دلیل اهمیتی که تجارت دارد فقط تاجرانی که کارت بازرگانی داشته باشند می‌توانند به تجارت و صادرات و واردات کالا بپردازند.

تأیید فاکتورها به‌وسیله‌ی کارمندان وزارت صنعت  معدن پس از انجام بررسی‌های لازم صورت می‌گیرد و پس از تأییدشدن به اداره دارایی و اداره گمرک فرستاده می‌شوند. درصورتی‌که فاکتورهای ثبت شده مغایر با اطلاعات فرد باشد می‌توان در سامانه جامع تجارت آن‌ها را رد کرد.

برای ثبت‌نام در این سامانه و آگاهی از قوانین و اطلاعات، نیاز به مشاوری باتجربه و دقیق دارید که در این راستا شرکت سما سوشیانت آریا به‌عنوان یک راهنمای دقیق و حرفه‌ای شما را در این امر و رسیدن به موفقیت یاری می‌نماید. همچنین این شرکت با داشتن کارشناسان و مدیران و مشاوران مجرب، انواع مختلف خدمات مالیاتی و حسابداری و حسابرسی را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

آموزش سامانه جامع تجارت

در این دوره تمامی موارد مربوط به سامانه جامع تجارت آموزش داده میشود و به صورت عملی یک پروژه مورد ارزیابی قرار میگیرد.

سرفصل مطالب پکیج:

  • انتقال مالکیت
  • نکته فروش به تاجر غیر عضو سامانه
  • نکته عدم ثبت
  • مدیریت واحدهای انبار
  • معرفی سایر گزینه‌ها
  • مدیریت اسناد خروجی
  • اظهار ورود کالا
  • اظهار خروج کالا
  • مدیریت اسناد حمل، بارنامه
  • مدیریت اسناد انبار
  • معرفی بخشهای کلی سامانه
  • مشاهده موجودی
  • مدیریت اسناد ورودی
  • انتقال مالکیت
  • برگشت از خرید

چه کسانی باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند؟

یکی از راهکارهای دولت برای سرعت بخشیدن به کارهای اداری ایجاد سامانه‌های جامع است. به این صورت که با داشتن دسترسی به اینترنت شما در هر تایمی از شبانه روز می‌توانید، مراحل خود را به صورت آنلاین انجام دهید. سامانه جامع تجارت یکی از ساز و کارهای دولت، برای سرعت بخشیدن به امور مربوط به صادرات و واردات کالا، فعالیت‌های تجاری بین المللی و همچنین ارتباط بازرگانان با هم می‌باشد. البته باید دانست که مزایای این سامانه جامع به همین چند مورد ختم نمی‌شود. بلکه از این سامانه برای جلوگیری از قانون‌ها و اخبارهای غیر معتبر و همچنین جلوگیری از واردات غیر معتبر استفاده می‌گردد. تمامی افراد حقیقی و حقوقی باید در این سامانه ثبت نام و کالای خود را احراز هویت کنند. افراد حقیقی شامل بازرگانان و افراد حقوقی شامل مدیران شرکت‌ها می‌باشند. برای اطلاعات بیش‌تر و مدارک لازم جهت ثبت نام در این سامانه می‌توانید به مجموعه معرفی شده مراجعه فرمایید.

نحوه ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران

اگر بخواهید به بزرگترین خانواده تجارت بین‌المللی کشور وارد شوید باید در سامانه جامع تجارت ایران ثبت نام کنید. در این سامانه اطلاعات بسیار زیادی در زمینه قانونی و تجاری، آموزش‌ها و مشاوره‌ها وجود دارد.

با وارد شدن به این سامانه می‌توانید اطلاعات بسیار زیادی را به دست آورده و کسب و کار خود را پیشرفته کنید. برای ثبت نام در این سامانه باید به سایت سامانه جامع تجارت وارد شده و مرحله مختلف آن را طی کنید. گاهی اوقات به دلیل شلوغ بودن سایت و مشکلاتی که در آن به وجود می‌آید افراد نمی‌توانند به راحتی ثبت نام کنند.

یکی از خدماتی که مجموعه سما حساب در اختیار مراجعه کنند ثبت نام در این سامانه است. شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر درباره نحوه ثبت نام در این سامانه با ما تماس بگیرید یا ثبت نام خود را به دست پرسنل مجموعه ما بسپارید.

سامانه جامع تجارت

الزام ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت

یکی از اقدامات دولت برای سهولت در تجارت و سرعت بخشیدن به امور تجاری و کاهش مشکلات و دشواری‌ های آن و پیشگیری از فساد اقتصادی ایجاد سامانه جامع تجارت است. سامانه جامع تجارت به وسیله وزارت صنعت و معدن و با هدف هماهنگی و نظارت بر روند تجارت و وجود سامانه‌ ای مشخص برای واردکنندگان و صادرکنندگان راه‌اندازی شد.

کلیه تولیدکنندگان و واردکنندگان کالا ملزم به وارد نمودن اطلاعات فروش و غیره در سامانه جامع تجارت هستند. خریداران نیز باید از طریق این سامانه صحت و درستی فاکتورهای خود را تأیید نمایند. تمامی واردکنندگان، عمده‌ فروشی‌ ها و خرده‌ فروشی‌ ها، شرکت‌ های پخش و غیره موظف‌ اند صورت‌حساب خود را در این سامانه ثبت نمایند.

در صورتی که افراد فاکتور خود را در این سامانه ثبت و تأیید نکنند آن کالا قاچاق یا احتکار محسوب شده و متناسب با قانون با شخص برخورد خواهد شد. همچنین در صورتی که فاکتورها در موعد مقرر در سامانه جامع تجارت تأیید نشوند در زمان ثبت سفارش کالا کاربر با پیام تأیید نشدن فاکتورهای تأیید نشده به وسیله خریدار  مواجه شده و متقاضی نمی‌ تواند خرید خود را در سامانه بورس انجام دهد.

در واقع سامانه جامع تجارت سامانه‌ای برای ثبت سفارش کالا و هماهنگ‌ سازی و نظارت بر تجارت است که ارتباط بین بازرگانان و تجار را با سازمان‌های مربوطه را فراهم می‌ کند. بر اساس قانون برای واردات کالا به داخل کشور باید از طریق سامانه جامع تجارت اقدام به ثبت سفارش نمود و از این طریق واردات کالا مجاز بوده و ترخیص آن از گمرک ممکن می‌ شود.

کلیه تجار و بازرگانان و اشخاصی که فعالیت اقتصادی انجام می‌دهند جهت تأیید فاکتور باید در این سامانه ثبت‌نام کنند. تجار و بازرگانان پس از ثبت‌ نام در این سامانه باید فاکتورهای خود را ثبت کنند و کارمندان وزارت صنعت، معدن و تجارت فاکتورهای ثبت شده را بررسی کرده و در صورت عدم وجود مشکل آن‌ها را تأیید می‌ کنند سپس فاکتورهای تأیید شده به اداره گمرک و اداره دارایی ارسال می‌ شوند.

دانلود فایل pdf مطلب سامانه جامع تجارت

سوالات متداول

این سازمان وظیف آسان نمودن تجارت از طریق استفاده از ابزارها و امکانات مختلف در تجارت الکترونیک را برعهده دارد. از وظایف دیگر آن می‌توان به تأسیس واحد تجاری معین و فراهم‌کردن بستری برای معاملات ملی و بین‌المللی اشاره کرد.

از مزیت‌های این سازمان می‌توان به اختصاص منابع دولت به‌صورت دقیق و کارآمد، ایجاد امنیت و کاهش فساد اقتصادی در امور تجاری بین‌المللی، کاهش زمان انجام کارها و… اشاره کرد.

این سامانه شامل سامانه جامع تجارت، سامانه جامع انبارداری، ساماته جامع حمل‌ونقل، اعتبارسنجی و… می‌شود.

3.4/5 - (18 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها