جدیدترین اخبار

حسابداری تعهدی چیست؟

حسابداری تعهدی

با استفاده از حسابداری تعهدی می‌توان تمامی معاملات و رویدادهای مختلف را در زمان وقوع را در اسناد حسابداری ثبت کرد. ثبت در اسناد حسابداری بدون توجه به زمان دریافت و پرداخت وجه انجام می‌شود.

یک موسسه حسابداری باید بتواند خدمات متنوعی در این زمینه ارائه دهد. خدمات حسابداری آنلاین این روزها به شما کمک می‌کند تا خدمات متنوعی در این زمینه دریافت کرده و بتوانید صورت‌های مالی خود را به بهترین نحو انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه شوید.

معرفی حسابداری تعهدی

در حسابداری تعهدی تمامی درآمدها در زمان دریافت و انجام خدمات در نرم‌افزار حسابداری شرکت ثبت می‌شوند. حسابداری تعهدی با هدف شفاف کردن تمامی حساب‌ها انجام می‌شود. با این نوع حسابداری می‌توان گزارش‌های مالی مختلف که شامل تهیه صورت‌های مالی، تجمیعی، تلفیقی کل می‌شوند و عملکردهای دوره‌ای را شفا‌‌ف‌سازی کرد. در این حسابداری تمامی هزینه‌ها به طور دقیق محاسبه و شفاف‌سازی و مدیریت می‌شوند.

حسابداری تعهدی

مزایای حسابداری تعهدی

انواع شرکت حسابداری از حسابداری تعهدی که دارای مزایای زیادی است استفاده می‌ کنند. در این حسابداری امکان دستیابی سریع به اطلاعات سازمانی وجود دارد و به‌همین دلیل مورد‌توجه بسیاری از شرکت‌ها قرار گرفته است. از مزیت‌های دیگر آن می‌توان به تعیین درآمد و هزینه واقعی دوره‌های مالی و گزارش‌گیری صحیح از فعالیت‌های مختلف مالی در پایان سال اشاره کرد.

با این حسابداری می‌توان از میزان ارزش موجودی‌ها و دارایی‌های یک سازمان به‌طور دقیق اطلاع پیدا کرد. در این حسابداری موجودی‌های جنسی و دارایی‌های ثابت، ثبت و ضبط می‌شوند و قابل دستیابی هستند. از مزیت‌های دیگر آن می‌توان به امکان تعیین قیمت تمام شده هر پروژه اشاره کرد. امکان محاسبات و ثبت استهلاکات و همچنین دسترسی به اطلاعات برنامه‌ریزی و اعمال کنترل مدیریتی از دیگر مزایای این حسابداری هستند. برای مقایسه وضع موجود با وضع مطلوب و تناسب آن با ماموریت‌های سازمان می‌توان از این حسابداری استفاده کرد.

مراحل پیاده‌سازی حسابداری تعهدی

برای پیاده‌ سازی حسابداری تعهدی در یک سازمان باید مراحل مختلفی را طی کرد. مرحله اول ایجاد یک دفتر به نام دفتر تعهدی است. در مرحله دوم باید زیر فصل‌های جدید فصول هزینه تعریف شوند. مرحله بعد نوبت به تعریف عناوین حساب‌ها و مرحله بعد نوبت به تعریف سرفصل‌های کل می‌رسد. پس از آن باید ثبت اسناد حسابداری و استخراج صورت وضعیت‌های مالی انجام شود. اگر می‌خواهید در این زمینه مهارت بیشتری پیدا کنید می‌توانید در دوره‌های جامع آموزش حسابداری که توسط مجموعه سما حساب ارائه می‌شوند شرکت کنید.

صورت‌های مالی حسابداری تعهدی

در نظام حسابداری تعهدی چهار صورت مالی ضروری است. این چهار صورت مالی شامل صورت وضعیت مالی، صورننت تغییر در وضعیت مالی، گردش حساب تغییرات در ارزش خالص و صورت مقایسه بودجه و عملکرد میشوند. هر صورت وضعیت مالی شامل موارد زیر می‌شوند.

  • موجودی نقد
  • حساب‌ها و اسناد دریافتنی عملیات مبادله و غیر‌مبادله
  • سرمايه‌گذاری‌ها موجودی مواد و كالا
  • پـيش پرداخت‌ها
  • دارایی‌های ثابت مشهود
  • دارایی‌های نامشهود
  • حساب‌ها و اسناد پرداختی خاصل از عملیات مبادله‌ای و غیر مبادله‌ای
  • پیش‌دریافت‌ها
  • پيش دريافت‌ها
  • بدهی‌های بلند مدت
  • ارزش خالص

ساختار حساب‌ها در حسابداری تعهدی

حساب‌های واحد گزارشگیری شامل حساب اصلی و تفضیلی می‌شوند.

حساب اصلی:

این حساب شامل آثار مالی روادیدها و تعهدات در دفاتر مالی می‌شوند. این حساب براساس ماهیت، فراوانی کاربرد، میزان گردش طی دوره و استاندارد پذیرفته شده طبقه‌بندی میشود.

حساب تفصیلی:

حساب تفضیلی در جدول فهرست حساب‌ها با توجه به نیازی که وجود دارد تعریف می‌شود.

حسابداری تعهدی

تفاوت حسابداری تعهدی و نقدی

حسابداری تعهدی و نقدی تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. حسابداری تعهدی یک حسابداری استاندارد برای شرکتها است و نقطه مقابل حسابداری نقدی محسوب می‌شود. در حسابداری نقدی حتما باید در زمان مبادله، پول نقد معاملات پرداخت شود. در حسابداری تعهدی این چنین نیست و هنگام که خدمات به مشتریان ارائه می‌شود و حتی زمانی که پول هنوز در بانک نیست معاملات رسمی هستند. طبق حسابداری تعهدی شرکت دریافت‌کننده کالا یا خدمات باید اعتبار و مسئولیت را بعد از تاریخ دریافت ارائه دهد. حسابداری تعهدی بیشتر برای سازمان‌هایی است که هدف سود‌آوری ندارند.

در این سازمان‌ها مانند برخی سازمان‌های دولتی، سود معیار مناسبی برای سنجش عملکرد ان‌ها نیست. سیستم حسابداری تعهدی راه حل خوبی برای مسائل تخصیص منابع و هزینه‌های مشترک میان برنامه‌ها نیست. در سیستم حسابداری نقدی هزینه‌های غیر نقدی مانند استهلاک، حذف می‌شوند اما در حسابداری تعهدی برای بررسی دقیقی و هزینه‌یابی کامل انجام می‌شود. تفاوت بین ارقام حسابداری برمبنای نقدی و تعهدی فقط زمان آن‌ها است.

در حسابداری تقدی نارسایی و عدم امکان ارزیابی عملکرد مدیریت سازمان‌ها وجود دارد در حالی که در حسابداری تعهدی این چنین نیست. در سیستم حسابداری نقدی عدم وجود نظام بودجه بندی جامع مبتنی بر فعالیت‌ها، عدم ثبت کامل مطالبات و تعهدات و… که نشان‌دهنده عدم امکان مدیریت نقدینگی و مدیریت هزینه است وجود دارد در حالی که در حسابداری تعهدی این چنین نیست. این تفاوت‌ها باعث شده که در اکثر سازمان‌ها سیستم حسابداری تعهدی برای انجام فعالیت‌های حسابداری استفاده شود.

کدگذاری و ساخت حساب اصلی چگونه است؟

برای ساخت و کدگذاری حساب اصلی باید به طبقه‌ بندی آنها توجه زیادی داشته باشید. طبقه‌بندی حساب‌ها شامل حساب‌های کل، حساب معین و حساب تفضیلی می‌شوند. سرفصل حساب‌ها نیز شامل دارایی بدهی، ارزش خالص، درآمد، هزینه. وجوه ارسالی، حساب‌های انتظامی و حساب‌های بودجه‌ای می‌شوند. اگر می‌خواهید بدانید که چگونه یک حسابدار موفق باشیم می‌توانید این مقاله را در همین سایت مطالعه کنید.

خدمات مجموعه سما حساب

در مجموعه سما حساب خدمات متنوعی در حسابداری ارائه می‌شود. مجموعه ما به‌عنوان یکی از مجموعه‌ های حسابداری برتر در تهران مشاوره لازم را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید بهترین حسابداری را در سازمان خود اعمال کنید. از آنجایی که حسابداری در یک سازمان اهمیت بسیار زیادی دارد شما باید بهترین نوع آن را برای خودتان انتخاب کنید.

اگر نیاز به دریافت خدمات مالی و حسابداری داشته باشید در سنین مجموعه ما با مهارت بالای خود می‌تواند خدمات متنوعی را در اختیار شما قرار دهد. اگرچه موسسات حسابداری این روزها در کشور تنوع بسیار زیادی دارند اما همه آنها گزینه مناسبی برای شما نیستند. برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر هم اکنون با ما تماس بگیرید. در سایت ما مطالب مختلفی در زمینه‌های گوناگونی حسابداری وجود دارد که با مطالعه آنها نیز می‌تواند اطلاعات کامل و جامعی به دست آورید.

Rate this post
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها