نکات مالیاتی

مالیات دستگاه های کارتخوان و پوز

مالیات دستگاه کارتخوان
مالیات دستگاه کارتخوان

طبق قانون کلیه افراد و کسبه‌ای که دارای دستگاه کارتخوان هستند موظف به پرداخت مالیات آن نیز هستند. بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند که چقدر و چگونه باید مالیات دستگاه کارت‌خوان خود را بپردازند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که بر اساس قوانین مصوب مجلس نیاز به انجام اقدامات خاصی جهت پرداخت مالیات از جانب دارندگان این دستگاه نیست و آن‌ها باید در سامانه مالیاتی به نشانی tax.gov.ir ثبت‌نام کرده و کد مالیاتی دریافت نمایند.

شیوه محاسبه مالیات دستگاه‌های کارتخوان در سال 1402 نیز همانند مالیات مشاغل بوده و به وسیله اداره مالیات انجام می‌شود. به علت این که دستگاه‌های کارتخوان دارای حد مشخصی هستند؛ بنابراین پس از ثبت دستگاه در سامانه تمامی تراکنش‌ های انجام شده افراد را می‌توان به وسیله بانک مرکزی پیگیری نمود.

بانک مرکزی تراکنش‌های افراد را به عنوان فعالیت شغلی او محسوب کرده و گزارش آن را به سازمان مالیات ارسال می‌کند و سازمان امور مالیاتی بر اساس اطلاعات دریافتی از بانک مرکزی میزان مالیات پرداختی را برای هر فرد تعیین می‌کند.

محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان

همان گونه که می‌دانیم میزان مالیات برای هر شغلی متفاوت بوده و افراد باید حدود 0 تا 25 درصد از درآمد سالیانه خود را به عنوان مالیات در نظر بگیرند.

میزان مالیات کارتخوان نیز متفاوت بوده و شرایط پرداخت مالیات برای مشاغلی که دستگاه کارتخوان داشته و ثبت‌نام خود را در سامانه اعلام شده انجام داده‌اند و مشاغلی که دستگاه کارتخوان داشته و ثبت‌نام خود را در سامانه انجام نداده‌اند متفاوت می‌باشد.

  • صاحبان مشاغلی که دستگاه کارتخوان داشته و ثبت‌نام اظهارنامه مالیاتی خود را انجام داده‌اند مالیات آن‌ها مشابه مالیات مشاغل است و این افراد مالیات شغلی خود را پرداخت کرده و گزارش‌های به دست آمده از دستگاه کارتخوان آن‌ها فقط جهت بررسی صحت اطلاعات ارائه شده آنان به سازمان مالیات است؛ بنابراین مالیات دستگاه کارت‌خوان این افراد صفر است و نیازی به پرداخت مالیات برای کارتخوان خود ندارند مگر اینکه اطلاعات ارائه شده آنان با گزارش‌های دریافتی از بانک مرکزی مغایرت داشته باشد.
  • اما صاحبان مشاغلی که دستگاه کارتخوان داشته؛ اما آن در سامانه مربوطه ثبت ننموده‌اند نیز شرایط متفاوتی داشته و این افراد به دلیل توجه نکردن به قانون جریمه شده و علاوه بر پرداخت مالیات شغلی خود باید بابت دستگاه کارتخوان خود نیز مالیات بپردازند.

بنابراین، دارندگان دستگاه‌های کارتخوان جهت جلوگیری از جریمه مالیاتی موظف‌اند که ثبت‌نام خود را در سامانه مالیاتی انجام دهند.

کد مالیاتی دستگاه کارتخوان

هر فردی که شغلی داشته و از دستگاه کارت‌خوان استفاده می‌کند موظف به ثبت‌نام در سامانه مالیاتی و ایجاد پرونده مالیاتی است. افراد پس از ثبت‌نام و ایجاد پرونده مالیاتی یک کد مالیاتی دریافت می‌کنند  که فقط از طریق آن می‌توانند از دستگاه پوز خود استفاده کنند.

سازمان مالیات به‌منظور یکپارچه‌سازی دستگاه‌های کارت‌خوان و درگاه‌های الکترونیکی همه مشاغلی که به‌صورت آنلاین و فیزیکی فعالیت می‌کنند را ملزم به دریافت کد مالیاتی نموده است. همه دستگاه‌های کارت‌خوان باید به پرونده مالیاتی دارنده آن متصل باشد.

برای اتصال دستگاه کارتخوان خود به پرونده مالیاتی بایستی به سایت عملیات الکترونیکی سازمان مالیات به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه نموده و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نمایید و در آنجا لیست تمامی دستگاه‌های کارتخوان که به نامتان است را مشاهده کنید و در صورتی که آن‌ها را تأیید نموید به پرونده مالیاتی خود متصل کنید. کلیه تراکنش‌هایی که با دستگاه کارتخوان انجام می‌شوند مشمول مالیات بوده و نرخ مالیات آن‌ها بر اساس شغل افراد و صنف آنان متفاوت است.

محاسبه نرخ مالیات کارتخوان به دو روش انجام می‌شود:

  1. بر اساس مبالغ واریز شده
  2. بر اساس جدول اینتا کد

نرخ مالیات بر درآمد اشخاص به صورت زیر است:

  • اشخاص حقیقی که درآمد سالیانه آن‌ها تا 200 میلیون تومان است مشمول مالیات به نرخ 15درصد هستند.
  • اشخاص حقیقی که درآمد سالانه آن‌ها از 200 تا 400 میلیون تومان است مشمول مالیات به نرخ 20 درصد می‌شوند.
  • اشخاص حقیقی که درآمد سالانه آن‌ها از 400 میلیون تومان بیشتر باشد مشمول مالیات به نرخ 25 درصد می‌شوند.

به‌عنوان‌ مثال نرخ مالیاتی برخی از اصناف مختلف بر حسب جدول اینتا کد به صورت زیر است:

  • خواروبارفروشی‌ها بر اساس نوع محصولی که دارند 12 تا 15%
  • قصابی‌ها 8%
  • کافی‌نت‌ها 18%
  • فروش پوشاک بر اساس نوع پارچه مصرفی 13 تا 18%
مالیات دستگاه های کارتخوان

پرونده مالیاتی دستگاه کارتخوان

همان طور گفتیم برای دریافت کد مالیاتی باید وارد سامانه مالیاتی شده و پس از ثبت‌نام در این سامانه کد مالیاتی خود را دریافت نمایید. بر اساس قانون پایانه‌ های فروشگاهی و سامانه مؤدیان که در سال 1398 به تصویب رسید به علت این که تراکنش‌های صورت گرفته در کارت‌خوان افراد درآمد آن‌ها محسوب می‌شود؛ بنابراین کلیه صاحبان مشاغل باید برای دستگاه کارتخوان خود پرونده مالیاتی تشکیل دهند.

تشکیل پرونده برای دستگاه کارتخوان دلیلی بر ثبت مالیات برای دستگاه نیست و این کار فقط جهت شفاف‌سازی درآمد افراد و میزان مالیات قابل پرداخت آنان خواهد بود. به عبارت دیگر پرونده مالیاتی که از طریق ثبت‌نام در سامانه مالیاتی تشکیل می‌شود تمامی گزارش‌های مربوط به تراکنش‌های دستگاه کارت‌خوان را به منظور شفاف‌سازی عملکرد مالی اشخاص در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌دهد. افرادی که کارت‌خوان سیار نیز هستند از این قاعده مستثنی نبوده و موظف به ثبت‌نام و تشکیل پرونده مالیاتی کارتخوان و پرداخت مالیات هستند.

برخی از نکات مهمی که در ارتباط با مالیات کارتخوان‌ها باید بدانید این است که:

  • در صورتی که مشمول پرداخت مالیات می‌باشید چه کارت‌خوان داشته باشید چه نداشته باشید باید مالیات متعلقه را پرداخت نمایید.
  • هر شخصی که دستگاه کارت‌خوان داشته باشد دارای یک کد یکتا است.
  • اطلاعات مالیاتی ارائه شده توسط مؤدی با اطلاعات بانکی وی باید مطابقت داشته باشد.
  • هر شخصی که دارای دستگاه کارتخوان باشد مؤدی محسوب شده و باید پرونده مالیاتی و کد مالیاتی داشته باشد.
  • دستگاه کارت‌خوان مالیات جداگانه‌ای ندارد.
  • در صورتی که اطلاعات مالیاتی خود را به طور دقیق و کامل ثبت ننماید دستگاه شما مسدود می‌شود.
  • برای دریافت مالیات کارتخوان اولویت با دستگاه‌هایی است که تراکنش‌های مالی بیشتر و بالاتری دارند.
  • در صورتی که نسبت به مسائل مالیاتی و حسابداری آگاهی کافی ندارید از افراد و مجموعه‌هایی که مشاوره مالیاتی ارائه می‌دهند کمک بگیرید.
  • تمامی اطلاعات مربوط به تراکنش‌های مالی کارتخوان مؤدیان مالیاتی توسط بانک مرکزی به سازمان امور مالیاتی ارائه داده می‌شود.
  • روند محاسبه مالیات اشخاصی که کارت‌خوان دارند با توجه به اظهارنامه تکمیلی آنان است و بر اساس تراکنش‌های انجام شده و درآمد فرد مالیات پرداختی وی محاسبه شده و قابلیت اعتراض نیز دارد.
  • هر شرکتی که دستگاه خود را از آن خریداری کرده و از خدمات پرداخت الکترونیکی آن استفاده می‌کنید با میزان مالیات و طریقه محاسبه و پرداخت آن هیچ ارتباطی ندارد.

چنانچه دستگاه کارت‌خوان خود را ثبت ننموده‌اید و یا می‌خواهید از نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارت‌خوان مطلع شوید می‌توانید با کارشناسان ما در مجموعه سما حساب تماس گرفته و از خدمات این شرکت بهره‌مند شوید. این شرکت با دارابودن کارشناسان باسابقه و حرفه‌ای انواع خدمات مالیاتی و حسابداری و مشاوره را به مشتریان ارائه می‌دهد و شما در انجام امور حسابرسی و پرداخت مالیات یاری می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها